Wszystko co chcecie powiedzieć o...
przez admin » 20 Sie 2011, 18:42
//posty przywrócone z pierwszego/uszkodzonego forum PKP-Jazdy2010-11-02, 15:52:58 Damiaan3 napisał(a):Cześć wam

.Nie wiem gdzie ten temat wklepać ale być może niosę radosną nowinę.W mojej miejscowości (Głogów) jest lokomotywownia która odstrasza już od dawien dawna jest nie używana (przez nią na jednym bądź jak PLK zaszaleje na dwóch torach(stanowiskach) stoją drezyny ale od pewnego czas obija się o uszy że DB wykupiło/wydzierżawiło tą lokomotywownie

i przywróci ją do świetności i będzie się tam mieścił ich oddział (podobno też pół dworca wynajęli) miejmy nadzieje że to sama czysta prawda i kurczę fajnie by było jakby lokomotywownia znów odżyła nie? .Z drugiej strony KGHM by była zagrożona a raczej Pol-Miedź Trans (chociaż tory między kopalniami należą do nich.Co o tym sądzicie?

2010-11-02, 19:35:30 Jurgos napisał(a):Witam Damiannie3Trudno określić co DB zamierza ale DB Schenker w Szczakowej miała parowóz ty5680 i chciała go sprzedać na złom.
Zaczęliśmy akcję uratowania parowozu (właściwie dołączyłem się do rozpętanej wcześniej akcji)i DB się wycofała z umowy sprzedaży.
Oby w Twoim przypadku stało się jak piszesz. Ważne, żeby odżyło to co w bezmyślny sposób "spieprzono"...
http://torowisko.cba.pl/apel/index.html.
Pozdrawiam serdecznie
2011-01-13, 17:13:55 Damiaan3 napisał(a):Tak tak ta akcja z tym parowozem znana jest chyba na całą Polskę

.Co do lokomotywowni, a właściwie umiejscowienia to myślę, że było by naprawdę celnie i nie mówię to dlatego, że pochodzę z Głogowa(co jednak nie ukrywam, że marze o tym ;D) .Raz że CE59,D29-273-Nadodrzanka jest główną magistralą międzynarodową(jej stan jest straszny,wiem...).Dwa że w pobliżu znjadują się liczne kopalnie i huty.Trzy linia d29-14 przebiega do niej czyli -Niemcy(cottobus) oraz połączenie z lesznem- w lesznie mnóstwo odnóg do dalszych stron Polski.Ale konkurencja tam nie śpi, wiadomo, że grasuje tam PMT-społka od KGHM'u,Cargo też ma swoją "siedzibę" zresztą wiecie jak się kończą takie słowa;p reaktywacja...już byśmy jeździli na wszystkich liniach 160 kmh he;D ale oby się udało..
2011-01-13, 17:23:14 cluzo napisał(a):Od ponad miesiące niemal codziennie słyszymy o problemach, kłopotach i chaosie na polskich kolejach. Tym milej czytać o dobrych nowinach. Miejmy nadzieję, że Głogów się odrodzi na nowo - fakt, może faktycznie 160 km/h tam nie będzie, ale...
Niech się zmienia na lepsze, a i PKP-Jazda pewnie w tym roku przyjedzie w te rejony obczaić co i jak

2011-01-14, 15:37:22 Damiaan3 napisał(a):Trzymam za słowo Paweł! ;D.Niby mają robić magistrale na 160 ale wiesz jak to w Polsce jest ;].Fajne odcinek jeden odrzanki wyremontowali Ścinawa-Rudna 100 ale co chwile jakieś errory się wysypują i wosy kładą:P
-
admin
- Administrator
-
Wróć do Luźne gatki szmatki
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości