Korzystając z chwili przerwy w drobnym montażu wideo, chciałbym powiedzieć Wam o dosyć ważnej rzeczy. Otóż pomiędzy wczoraj a dzisiaj spotkaliśmy się z cluzo i Ptakiem w Kielcach, gdzie dokonaliśmy już niemal ostatecznych wyborów zdjęć do kalendarza na rok 2012.
Oto on (zdjęcia są podpisane, pierwsze to okładka, dalej miesiące). Wciąż istnieje możliwość podmianki praktycznie każdego zdjęcia, ale pod warunkiem, że zostanie przedstawiona konkretna propozycja. Idee są takie: raczej zdjęcia grupowe, w kolejowym klimacie, ostre (nierozmazane), tak by nikogo nie zabrakło, jedno zdjęcie na miesiąc. Na ewentualne propozycje czekamy dosłownie kilka dni - po powrocie ze swoich zimowych szlajanek Michał zajmie się montażem i negocjacją cen, jeśli będziemy rozmawiać o większym zainteresowaniu.
Ceny i zamówienia - chcielibyśmy, aby każdy w ciągu najbliższych paru dni (powiedzmy do wtorku) zadeklarował się tu na forum, do mnie lub do Michała na PW, ile kalendarzy zamawia. Zamówienia nie są formalnie wiążące, jednak - jak w przypadku koluszek... koszulek - jeśli ktoś się zadeklaruje np. na 4 sztuki, powinien te 4 sztuki odebrać (inaczej zostawimy go w Trakiszkach). Cena nie przekroczy 30zł/szt., jednak liczymy na zniżki przy hurtowym zamówieniu i cenę ~20zł/szt. Cena uzależniona jest od Waszego zainteresowania.
Jeśli chodzi o sam kalendarz, rozmawiamy o takim, jaki najczęściej widujemy np. w gabinecie lekarskim: u góry zdjęcie, na dole w rzędach kolejne tygodnie danego miesiąca, duże cyfry oznaczające dni, święta na czerwono. Dodatkowo w planie jest:
- oznaczenie urodzin PeKiPy i okolic jako święto (na zielono lub niebiesko) - ja mam słabą pamięć do dat, więc przez weekend będę sobie zbierał informacje od Was

- oznaczenie żółtym tłem orientacyjnych terminów zaplanowanych na ten rok jazd: Powitanie Wiosny, może Majówka Chabówka, Szlajanki, Znicz, Zmiana Rozkładu, przyszłoroczny InterWinter.
- jesteśmy na początku stycznia, kalendarze będą datowane na okres luty 2012 - styczeń 2013.
Chyba o niczym nie zapomniałem. Pytania, uwagi, sugestie, komentarze, posty, wypociny, żale, marudzenia, smutki i radości mile widziane.