Bilet Świętokrzyski napisał(a):PLK na podstawie wyników ankiety decyduje się stworzyć tabelki pdf z aplikacją do wydrukowania, od przyszłego rozkładu. Info ze strony PLK.
Jestem rozczarowany. Liczyłem, że wydrukują fizyczną cegłę. Ale lepszy rydz niż nic.
~edit: Coś mi się przyśniło, że jest już dostępna cegła w PDF. Szperam więc po stronie PLK i napotkałem na informację, że owa będzie dopiero od nowego rozkładu jazdy (2013/14). Nadal uważam, że dobrze, że w ogóle będzie, jednak ja nie do końca o tym chciałem tu pisać. W ostatnim odcinku Kolej TV wspominano o decyzji przygotowania rozkładu w PDF na podstawie ankiety i podano jedynie wyniki z jednego pytania w ankiecie. Trochę mnie to rozdrażiło. W poszukiwaniu wspomnianej przyśnionej elektronicznej cegły, wpadłem na stronie zarządcy infrastruktury na pełne wyniki ankiety.
Czy uważasz, że rozkład jazdy w ogólnodostępnych wyszukiwarkach jest wystarczający i nie potrzeba go udostępniać w formacie pdf?
Tak 18,27%
Nie 81,73%
Czy kupiłbyś/kupiłabyś książkowy sieciowy rozkład jazdy, gdyby został wydany?
Tak 56,78%
Nie 43,22%
Czy korzystałbyś/ korzystałabyś z elektronicznego sieciowego rozkładu jazdy na urządzeniu mobilnym?
Tak 81,43%
Nie 18,57%
Czy uważasz, że sieciowy rozkład jazdy powinien być przygotowywany w wersji elektronicznej dostępnej w formacie pdf przez Internet?
Tak 89,22%
Nie 10,78%
Nie komentuję, bo jak zawsze przesadzę z negatywną energią