przez stmichal » 20 Cze 2012, 22:14
@Karol to jak Ty w końcu jedziesz bo już zgłupiałem. Mam nadzieję, że uda nam się przynajmniej na trochę spotkać, bo nie widzieliśmy się chyba od grilla, prawie rok czasu. To ważne na jaki etap się piszesz bo nie wiem jak układać rozkład na Czechy. Artur prosił mnie żebyśmy ułożyli wjazd przez Szklarską Porębę do Polski, dlatego jeśli jedziesz na ten etap to tak ułożymy. W przeciwnym wypadku wjeżdżamy przez Trutnov bo tego w przeciwieństwie do Szklarskiej PKP Jazda nie ma zrobionego, a los tej linii jest raczej nie pewny.
Co do rozkładu, to że tak powiem cały czas się pisze. Na przykład dziś obróciliśmy cały czwartek do góry nogami, bo na jeden pociąg pojawiła się po południu poprawka. Dlatego trudno o szczegóły, no ale na ten moment wygląda to mniej więcej tak: Kraków - Tczew - Malbork - Braniewo - Olsztyn - Toruń - Sierpc - Warszawa - Szczecin - Kamień Pomorski - Poznań - Gołańcz - Poznań - Krzyż - Czechowice Dziedzice (tania kuszetka) - Katowice - Nędza - Kędzierzyn Koźle - Gliwice - Skarżysko Kamienna - Kraków - Czechy - Wrocław (nocleg) - Piła - Chojnice - Czersk - Kościerzyna - Gdynia - Kraków (tania kuszetka) - Krynica - Kraków
ale zaznaczam że w tym może się dużo zmienić, pisałem z pamięci więc mogą być jakieś błędy, no ale z rozkładem w dłoni chyba dojdziecie o jakie pociągi mi dokładnie chodzi:)
Pozdrawiam
Ps. O Czechach napiszę następnym razem, jak już będzie wrzucony pełny rozkład. Jeśli chodzi o Czechy to taka prośba: określcie się na ile chcecie jechać, konkretne osoby i skąd, żeby w miarę zapewnić dojazd i powrót każdemu do domu. Rozkład będę układał w niedzielę i chciałbym do tego czasu już mniej więcej wiedzieć co i jak.
2016: 50349km, 2015: 68213km, 2014: 50312km 2013: 40882km, 2012: 50839km, 2011: 28130km, 2010: 10017km