Powiem (napiszę) tak, w zeszłym roku robiłem sobie od'zwierzęcy kalendarz z moim zwierzyńcem - korzystałem z usług tej firmy:http://www.c-p.com.pl/foto-kalendarze.html
W tym roku także będę u nich zamawiał 5 sztuk kalendarzy formatu A3 z moimi zwierzakami. Przy takim zamówieniu sztuka kosztuje 30 zł. Przy zamówieniu powyżej 10 sztuk, kalender kosztował by 25 zł. Jestem gotów pod moje zamówienie podłączyć kalendarz PKP-Jeźdźców, jeśli oczywiście jesteście tym nadal zainteresowani. Do kosztu trzeba by doliczyć jeszcze przesyłkę, która nie wiem ile kosztuje ale się zorientuję w temacie.
Być może da się znaleźć tańszą firmę, ale w tym przypadku zaletą jest fakt, że do drukarni nie posyła się samych fotek, lecz cały projekt kalendarza, który możne stworzyć na domowym komputerze za pośrednictwem zassanego z ich strony softu. Jest kilka stylów (wyglądów) kalendarza do wyboru. Pond to można samemu wykadrować i wyzoomować fotki - nie tak jak to było w przypadku kalendarza na rok 2012 gdzie np wycięto po chamsku Moniczkę.
Oto kilka przykładowych styli do wyboru - mnie najbardziej odpowiadają te w dolnym rzędzie, gdyż fotografia zajmuje większą część strony:

Reasumując: jeśli jest zainteresowanie tą konkretną firmą, jako wykonawcą kalendarza, proszę o info - powstrzymam się wtedy z moim prywatnym zamówieniem. Jeśli jednak wolicie znaleźć inną drukarnie, nie ma problemu.
Tak czy srak, poniżej należy zamieszczać propozycje fotek do przyszłorocznego kalendarza PKP-Jazdy.