//Post przeniesiony i podłączony do istniejącego już wątkuPociągiem przez GOP. Witam. Jak niektórzy wiedzą, były dwie edycje tej jazdy. Pierwsza w czerwcu, druga teraz tj. 17 września. Organizowało Cieszyńskie Stowarzyszenie miłośników koleii powiem wam kochani, że takiej organizacji mało kiedy doświadczyłem. Powiem bez przesładzania o profesjonalizmie i mmyślę, że nie przesadzę. Chłopaki się starali, byśmy wszędzie zrobili dobre fotki i byśmy wszędzie wjechali. Nie dało się wjechać wszędzie to jest oczywiste, ale nie było to w gestii tych chłopaków. I tutaj ciekawostka. Jak wiecie, takie pociągi są pełnopłatne i to jest normalne. Może nie powinienem się tym chwalić, ale zapłaciłem za tę jazdę małe pieniądze jako niewidomy, czego się zupełnie nie domagałem.Z Cieszynem warto jechać, nie dla tego by nie płacić, co mnie trochę wzruszyło, ale dla tego, że jest fajnie i bezpiecznie. Fajna rzecz była tam jeszcze reklamowana, a raczej akcja. Dowiedziałem się szczegułów akcji tirynatory i myśle że M.K. powinni się w tą akcję włączyć. Chodzi tu o to, by transport kołowy przez Polskę odbywał się na torach. Zapraszam na stronę internetową
http://www.tirynatory.pl fajna akcja. Cieszyn po naszej listopadowej PKP. jezdzie organizuje przejazd parowy do cieszyna itd. To tyle na szybko, pozdrawiam kolejowo, Wawri.
Podróżny, pamiętaj. Piłeś, nie jeedź. Nie piłeś, wypij. Wars wita.