Kolekcja Lokomotyw Swiata

Newsy o kolejowych wydarzeniach, imprezach, akcjach, targach, wystawach itd

Kolekcja Lokomotyw Swiata

Postprzez admin » 20 Sie 2011, 18:26

//posty przywrócone z pierwszego/uszkodzonego forum PKP-Jazdy

2011-01-19, 21:59:06 Damiaan3 napisał(a):Wiedziałem, że o czymś zapomniałem..miałem was poinformować, że wyszła kolekcja lokomotyw świata.Dziś wyszedł trzeci numer z..uwaga,uwaga..polską lokomotywą!- Ty5-mam ją właśnie w rękach i powiem, że całkiem ;D-kolekcję zbierać zamierzam, kiedyś na probe w paru dosłownie kioskach (głównie na wschodzie) wyszła ta sama kolekcja ale innej firmy z pierwszym numerem... Pt47- kurcze, że też nie dorwałem ;/ fuck;/.No ale informuję was, powinniście jeszcze dostać pierwsze numery a co w nich jest :

1.F40PH amtraku-za 5.95-promocja,szał.
2.2 modele!pierwszy to 800 series shinkansen-japoński super szybki pociąg i francuski parowozik le bourbonnais
3.Polska Ty5.
Wyjdą jeszcze m.in Class A4 Mallard,VT 11.5,D51,Seria 1200,Class V,SD45 (szkoda że nie SU/P 45;D)
Gazetka posiada 16 stron i wychodzi co 2 tygodnie-następny numer 2 lutego z Class A4 Mallard ;)

2011-01-19, 22:29:14 Ptaku napisał(a):A to się zgadza bo mam od początku kupiłem dwa numery na raz, bo mi dziewczyny w kiosku zostawiły i jak się pojawiłem to od razu je na nabyłem.
Nawet fajne te modele zrobili, no i opisy też są spoko.

2011-01-20, 15:59:58 Damiaan3 napisał(a):No fajne są, to teraz nabij 3 numer z Polskim parowozem( szczegółem mówiąc to niemiecki ale...:P).Kółka metalowe, kręcą się ( w 2 numerze jest mały parowozik i tam podobno się nie kręcą-nie sprawdzałem, widzę jednak jak się przegląduję, że tender można odczepić.Też dobra sprawa jest taka że każdy model ma 1 lub 2 takie same złącza co można dzięki niej złączyć wszystkie lokomotywy:)

2011-04-13, 22:32:49 Wawri napisał(a):Witam. Od dawna było to moim marzeniem taka kolekcja lokomotyw. Mój przyjaciel zbiera żaglowce i mamy wielką frajdę, gdy można obmacać jak to wszystkowygląda. Ktoś wpadł na pomysł i już pachnie torami. Tylko nie wiem, ile tego będzie i czy nie trzeba będzie kupić osobnej szafy a moi w domu zachwyceni nie będą. Fajnie jest wziąć do rąk coś, co nie bardzo się widzi.

2011-04-14, 18:11:53 cluzo napisał(a):Mnie osobiście się ta kolekcja jakoś mało podoba - to chyba kwestia tego, że jest to typowa masówka, no ale z drugiej strony, lepiej mieć w domu takie lokomotywki, niż nie mieć nic.
Mnie jednak kręcą modele w mniejszej skali - takie jak można obczajać w Muzeum Kolejnictwa w Warszawie. Na Tynieckiej (w szkole dla niewidomych w Krakowie) mieli z tego co pamiętam kilka modeli tego typu: był jakiś parowóz, jakaś SP i chyba Byk. Zaskoczyła mnie ilość modeli jakie posiada muzeum.
Na zdjęciu widać Zajączka i Piotra, który doskonale spisał się w roli półPrzewodnika :)
Image
admin
Administrator

Wróć do Informacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości