pkp-jazda >> 2007 >> Akcja "Znicz" napisał(a):Najważniejszym punktem tej wyprawy, było odwiedzenie Tarnowskiego cmentarza w Krzyżu - miejsca gdzie spoczywa nasza koleżanka, KAŚKA.
- Do dziś opowiadamy sobie tą historyjkę jak szłaś po torach z Czerwionki do Leszczyn. Kiedyś śmiałem się z tego przez całą noc. Zawsze będziemy pamiętać o Tobie.
...I oczywiście o IC "Pobiegło"
Jesienią 2007 zgadaliśmy się na jazdę - jednym z punktów do odwiedzenia był grób Kaśki, no i tak siłą rzeczy, z rozpędu pojawił się tytuł wyjazdu zerżnięty od krawężników - Akcja Znicz. Minęło 5 lat, u Kaśki na cmentarzu byłem w tym czasie ze dwa razy, już nie ramach pkp-jazdy. Tego roku okazało się, że "Znicz" nabiera dla naszej szajki całkiem nowego znaczenia. To już nie o Kasi pomyślę, gdy usłyszę "Akcja Znicz" - choć zawsze będę darzył szczególnym sentymentem film, który zmontowałem z pierwszego znicza - dziś obejrzałem ten materiał i przypomniałem sobie, że w 2007-mym też odwiedziliśmy Malbork...
Począwszy od roku 2012 pkp-jazda na znicza będzie jeździła w okolice - kto by pomyślał, że tak się to poukłada
- do Ciebie Wojtas...

www.pkp-jazda.pl/2012
Ptaku z stMichałem już pewnie pracują nad rozkładem. Z mojej strony zwracam uwagę panów na to, by przy trasowaniu znicza, wziąć pod uwagę, po za oczywistymi celami, także terytorium Zachodniopomorskiego Okręgu PKP-Jazdy, tak byśmy mogli zapoznać kolegę patryczka_SA136.