Plany na 2011

Wspomnienia dawnych podróży

Plany na 2011

Postprzez admin » 20 Sie 2011, 12:30

//posty przywrócone z pierwszego/uszkodzonego forum PKP-Jazdy

2011-01-06, 21:23:20 Ptaku napisał(a):Pozwolę sobie nakreślić moim zdaniem plan na imprez ten rok. Kalendarz moim zdaniem sprzyja i tak:

Zimowa jazda z PR koniec stycznia początek lutego. Wyskoczyć rano w sobotę nad morze np Kraków - Gdynia przez Malbork IR-ami. Nocnym wracać do Poznania i z poznania dalej żeby być na południe w domu w niedziele. Zobaczyć morze zimą, spotkać się z ludźmi z Malborka, Poznania i jeszcze kto tam da radę. data 29.01 albo 05.02 br.

Powitanie wiosny ostatni weekend marca albo pierwszy kwietnia. Może by tak trasą podsudecka i potem zależy od rozkładu.

Świetnie pasuje kalendarz na majówkę Chabówkę. 30.04 - 03.05 od soboty do wtorku można siedzieć w skansenie. Jeden dzień urlopu i gotowe. A Ci co mają daleko też im się opłaca przyjechać.

Jakby tak się udało, a marzy mi się powtórzenie tygodniowej PKP Jazdy i fajnie by było na wakacje wyjechać na taką tygodnióweczkę szlakiem wąskotorówek. Mogło by to być ciekawe.

Akcja Znicz 10 - 13 listopada. 11 to piątek także nawet podróżniki będą obowiązywały od 10-go.
Jak widać, w tym roku kalendarz podpasił.

To moje propozycje. Jak się Wam podobają?

2011-01-07, 18:58:12 Loooooker napisał(a):Artur jak zwykle ma pierwszorzędne pomysły i propozycje nie do odrzucenia ;)

Zimowa jazda z PR Dla mnie bomba! Jezeli na cała trasa będzie pociągami PR. Oszczędnośc jak dla mnie.

Pociągami IC złodziejów z reguły nie jeżdże jak nie musze. Za 2 tyg. wyjeżdżam do Berlina na kilka dni i to mnie pochłonie finansowo. Jadę niestety samochodem, ale musiałem się dostosowac do grupy. Siła wyższa.

Powitanie wiosny. O tradycje trzeba dbać :D Jak najbardziej. O rejsie podsudecką marzyłem od zawsze. Jestem na tak !

Chabówka Raczej się nie skusze, bo od 4.05 mam egzaminy. Troche mi nie na ręke.

2011-01-07, 19:52:35 Arturtitu napisał(a):Pt@ku a mozesz bardziej rozwinac mysl z zimowym wyjazdem?
chodzi mi o rozkład:D

2011-01-07, 21:13:14 Ptaku napisał(a):Jeśli chodzi o rozkład to mogę tylko jakiś zarys rzucić.
Sobota
Kraków Płaszów 7:15 IR do Warszawy 10:20
Warszawa może do Muzeum na Ochocie by się skoczyło na 2 godz
Warszawa Zach 13:50 IR do Gdyni 20:05
Gdynia 21:25 (niestety) nocny TLK do Wrocławia 5:55
Wrocław 6:30 IR do Kielc 11:25
końcówka do ułożenia. Ale brałem powrót Karola czy towarzystwa ze Świętokrzyskiego.
To tak powiedzmy wstępnie. Jeszcze pytanie kto by jechał?

2011-01-08, 13:13:01 cluzo napisał(a):Pt@ku nie lubi grzać dupci w domu i już mu się marzą zimowe wyjazdy :)

Zimowa jazda z PR to fajny pomysł - ja na pewno się piszę:) Jeśli chodzi o termin to ja się mogę dostosować do większości. Wszystkich ewentualnych chętnych poproszę o deklaracje kiedy by mogli jechać - wybierzemy taki termin, który będzie pasował większej ilości osób.
Co do trasy to chciało by się, żeby całość była Przewozami Regionalnymi - kto by miał ochotę jechać w tym złodziejskim ścisku? W miarę możliwości proponuję unikać IC. Utarło się już, że za plan podróży odpowiada Pt@ku, ale warto pamiętać o tym, że jesteśmy otwarci na inne propozycje, tak więc jeśli ktoś ma ciekawe pomysły...?

Powitanie wiosny i Chabówka i Akcja Znicz to już tradycja więc pewnie mnie nie zabraknie. Chociaż pewnie nie dam rady na cały długi weekend pojechać do skansenu - kot by mi odkitował sam w domu:)

Tygodniowa jazda to fajowy pomysł, ale... Jeszcze się zobaczy.

Osobiście uważam, że warto rozważyć powrót na Czechy - 2CD-Jazda
Mam nadzieję, że w ofercie Przewozów jest jeszcze ten wspólny bilet na czeskie i polskie koleje?

KM-Jazda - w marcu Kolega Piotr Goszczycki wybiera się w jednodniową podróż Kolejami Mazowieckimi na bilecie dobowym. Pomysł jest taki by przejechać na nim maksymalną ilość kilometrów. Z tej podróży powstanie relacja w postaci książki, pod patronatem samorządu i KM.
Jeśli by ktoś chciał się przyłączyć na całość lub część trasy Piotr jest otwarty na spotkanie. Niestety ta akcja będzie musiała się odbyć w tygodniu (w dzień roboczy) z uwagi na to, że będzie więcej pociągów, tak więc pewnie ja nie dam rady, chociaż... To się jeszcze zobaczy jak już będzie wiadomo kiedy co i jak.

2011-01-08, 21:48:44 Ptaku napisał(a):Masz rację. Nudzi mi się w domu :) i planuję gdzie można by było pojeździć i kiedy, chodzi o kalendarz.
Zima mi przyszła do głowy, bo byśmy pojechali pierwszy raz w tej porze roku.

Co do weekendu w skansenie to kota możesz wziąć z sobą, Lola będzie miała kogo gonić :)
Dla niewtajemniczonych Lola to skansenowy pies, jeśli jeszcze żyje.

Druga CD Jazda mi się też marzy i myślałem tam się wybrać jak będzie ciepło, czyli może jakby dało rady w wakacyjną tygodniową podróż zahaczyć o Czeskie Dragi :)

Jeśli chodzi o Zima z PR to otworzę nowy wątek, jak ułożę jakiś rozkład. Propozycję na forum czy bezpośrednio na maila.
Tak jak wcześniej pisałem byśmy jechali do Gdyni może by się pokręcić po Trójmieście albo skoczyć na Hel i wracać PR odpuszczając TLK - nie zła myśl.

Dla osób chętnych zawsze jakieś skomunikowania dostosujemy, coś Wam wymyśle, tak jak Heppnerowi :)

2011-01-12, 01:20:13 Karol napisał(a):Lublin zgłasza się!
Kolejny sezon zapowiada się bardzo ciekawie. Pomysł zimowej Jazdy z PR to coś nowego. Warto spróbować. Ponieważ ominęła mnie Akcja Znicz udział w zimowej jeździe wydaje się być propozycją nie do odrzucenia. :) W zasadzie mogę potwierdzić mój udział na 90%. Pisałbym się oczywiście na całość trasy bo inaczej nie ma sensu :P Fajnie jeśli udało by się skombinować na koniec tego IR z Wrocławia do Lublina. A I ze startem na jazdę nie powinno być kłopotu, skoro wstępnie Arturze kombinujesz zaczynać od kierunku na Warszawę. Na dzień dzisiejszy oba terminy mi odpowiadały. Do końca semestru - czyli początku lutego na studiach mam spokój bo wszystko udało się zaliczyć podczas pobytu za granicą :)
Gorzej może wyglądać możliwość udziału w imprezach wiosennych gdyż będę podobnie jak kolega Wojtek zajęty egzaminami, a wcześniej jeszcze przygotowywaniem pracy licencjackiej. Zobaczy się jak będzie bliżej kolejnych imprez. Na razie na pierwszym planie InterWINTER z PR-ami! A możeby tak Pt@ku karnąć się kibelkiem IR na trasie Kraków-Kołobrzeg?
admin
Administrator

Re: Plany na 2011

Postprzez Pt@ku » 30 Gru 2011, 10:31

Jak widać na stronie ten rok był bardzo udany. Z czego się chyba wszyscy cieszą. Było dużo okazji do spotkań, zaliczenia nowych szlaków, poszlajaliśmy się też trochę po Polsce i zrobiliśmy naście tysięcy kilometrów.
Na Sylwestra życzę wszystkim dobrej zabawy w sympatycznym gronie.
Wam wszystkim składam Noworoczne życzenia: samych zielonych na szlaku, dobrych skomunikowań, żeby loki się nie psuły i dużo zdrowia, siły i dobrego humoru na kolejne wyjazdy w 2012 roku.
Tania kuszetka / droga kuszetka 100% / 0%
2014 jazdy 1 - 511 km czas 9 godz 15 min
2013 jazdy 9 - 5598 km czas 91 godz 16 min
2012 jazdy 8 - 4749 km czas 75 godz 51 min

Pamiętaj tania kuszetka to twoje nieświadome zaliczenie :)
Awatar użytkownika
Pt@ku

Re: Plany na 2011

Postprzez Loooooker » 30 Gru 2011, 20:45

Jako prezes zarządu północnego okręgu pkp-jazdy składam wszystkim najserdeczniejsze noworoczne życzenia.
Samych zielonych ! Żeby plany się ziściły, kolejne okazje do spotkań pojawiały się częściej a licznik kilometrów był większy niż obwód kuli ziemskiej wzdłuż równika :)
2012: 10101km (stan na 22.06)
Regio: 2496 km (24,71%) interRegio: 1400 km (13,86%)
TLK: 5642km (55,86%) ARRIVA: 199 km (1,97%)
KM: 17 km (0,17%) KD: 272km (2,69%)
SKM W-Wa: 4 km (0,04%)KW: 71 km (0,70%)
Awatar użytkownika
Loooooker

Miejscowość: Malbork

Wróć do 2000 - 2015

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości